Ara

Koçluk;eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini desteklemek amaçlı bir güç birliğidir. Bu doğrultuda koçluk öğrencinin kendini tanımasına, kendini geliştirebileceği alanlar yönünde hedefler oluşturmasına, öğrenme becerileri kazanmasına, sorumluluk duygusunu geliştirmesine yardımcı olmak, yaşadığı ya da yaşayabileceği problemlerle baş etme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Ben ne istiyorum?

Ben neler yapabilirim?

Ben neler yapmaktan hoşlanırım?

Ben nerede olmak istiyorum? vb.

Sorularının cevapları öğrenciyle birlikte bulunmaya çalışılır.

Bunlar doğrultusunda 12. sınıf öğrencilerimize geleceklerini daha sağlıklı oluşturabilmeleri adına koç öğretmenlerimiz belirlenmiş ve gruplar halinde öğrencilerimiz paylaştırılmıştır. Koç öğretmenlerimiz grubunda yer alan öğrencilerin ders çalışma sistemleri, denemede yapmış oldukları netleri, arkadaşlık ilişkileri gibi konularda özel olarak ilgilenmektedirler. Ayrıca öğrencilerin aileleri de bu sürece dahil edilmiştir.

Ara

Okulumuz 12. sınıf öğrencilerine YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hakkında bilgi verildikten sonra astsubay ve subaylık isteyebilecek öğrencilerimizn olabileceği için MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi)hakkında bilgi verilmiştir. MSÜ sınavının YKS ile bağlantısı öğrencilerimize aktarılmıştır. MSÜ sınavının nasıl olduğu (TYT sınavının bir benzeri) , kaç soru sorulduğu (120 soru), süresi (135 dk), subaylık (dört yılık) ve astsubalık (iki yıllık) bölümlerini tercih edebilmeleri için koşulların neler olduğu anlatılmıştır. Verimli bir seminer sonrası öğrencilerimizin sormuş oldukları sorularda cevaplandırılmıştır.

Ara

Okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik YKS (Yükseköğretim kurumları sınavı) hakkında bilgilendirici seminer çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çalışma içerisinde YKS içerisinde yer alan 1.oturum sınavı TYT, 2 oturum sınavı AYT ve Yabancı dil sınavı olan YDT hakkında bilgiler aktarılmıştır. Sınavda yer alan derslerin neler olduğu, soru sayıları, bölümleri ve istedikleri meslekler doğrultusunda hangi sınav türüne gireceği, diploma notunun YKS sınavına katkısının ne olduğu gibi soruların cevapları öğrencilere aktarılmıştır. Çalışma sonunda soru-cevap yöntemiyle de öğrenciler merak ettikleri soruları sormuşlar ve cevaplarını almışlardır.

Ara

" href="/icerikler/a-hrefhttpswwwesafetylabeleu-target-blankimg-srchttpstorageeunorgesafety-label-medalbronze-2020-12-en-f8bb8pngimga_10469497.html"> <a href= " title=" " data-toggle="tooltip">