KÜTAHYA / ALTINTAŞ - İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi

KOÇLUK SİSTEMİ PROJESİ

Koçluk;eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini desteklemek amaçlı bir güç birliğidir. Bu doğrultuda koçluk öğrencinin kendini tanımasına, kendini geliştirebileceği alanlar yönünde hedefler oluşturmasına, öğrenme becerileri kazanmasına, sorumluluk duygusunu geliştirmesine yardımcı olmak, yaşadığı ya da yaşayabileceği problemlerle baş etme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Ben ne istiyorum?

Ben neler yapabilirim?

Ben neler yapmaktan hoşlanırım?

Ben nerede olmak istiyorum? vb.

Sorularının cevapları öğrenciyle birlikte bulunmaya çalışılır.

Bunlar doğrultusunda 12. sınıf öğrencilerimize geleceklerini daha sağlıklı oluşturabilmeleri adına koç öğretmenlerimiz belirlenmiş ve gruplar halinde öğrencilerimiz paylaştırılmıştır. Koç öğretmenlerimiz grubunda yer alan öğrencilerin ders çalışma sistemleri, denemede yapmış oldukları netleri, arkadaşlık ilişkileri gibi konularda özel olarak ilgilenmektedirler. Ayrıca öğrencilerin aileleri de bu sürece dahil edilmiştir.

18-02-202218-02-2022

Yayın: 31.12.2021 - Güncelleme: 18.02.2022 15:47 - Görüntülenme: 67