Kas

29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay haftası her yıl kutlanır. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberlik duygularının öneminin arttığı bu hafta da okulumuz öğretmenleri kan bağışında bulunmuşlardır.

Kızılayın amacı, her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır.  Bu bağlamda okulumuz öğretmenleri de duyarlı davranarak katkıda bulunmuşlardır.

Kas

Okulumuz mezun öğrencilerinden Anadolu üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencisi Gülistan Görgülü, öğretmenlerine vefa ziyaretinde bulundu. Öğretmenlerimizle hoş sohbet gerçekleştirilmesinin ardından öğrencimiz Gülistan Görgülü, 12.sınıf öğrencilerimizle üniversite süreci hakkında tecrübelerini paylaştı.

Ekm

Okulumuz İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu lisesi öğrencileri Cumhuriyetimizin 100. yılı olmasından dolayı ilçemiz Altıntaş Emniyet Müdürlüğü çalışanları ile basketbol maçı gerçekleştirmişlerdir.

Ekm

Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Şüphesiz ki, Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim; farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet.

Okulumuzda Cumhuriyet Bayramı sevinci yaşanıyor. İlçemizde düzenlenen yürüyüş, koşu ve masa tenisi gibi etkinliklerde öğrencilerimiz bayram coşkusuyla mücadele ettiler. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllerini aldılar. Bunların yanısıra öğrencilerimiz tarafından pano çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun...

Ekm

Tübitak tarafından organize edilen "Toplum ve Bilim Söyleşileri" okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Şadi EREN hocamıza okulumuza teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ağu

2023 - 2024 Eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarının başvuru tarihleri açıklanmıştır. 24-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin başvurularını yapmalarını unutmamalarını ve ilgili tarihler arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Haz

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirmek üzere proje başvurumuzu gerçekleştirdik. Yürütücü öğretmenimiz Ali Azizoğlu tarafından 20 proje seçilerek sisteme yüklenmiştir. Projelerde katkısı ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Azizoğlu hocamızın emeği ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile mescidimiz yeniden düzenleniyor. Bu kapsamda katkısı geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz tarafından düzenlenen Altıntaş Okullar Arası Voleybol Turnuvası sonuçlanmıştır. Turnuva soçununda okulumuz birinci olmuştur. Yarışmaya katılan diğer okullarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Nazlı Çoşkun önderliğinde öğrencilerimizde çevre bilincinin artması ve tarımsal faaliyetlerde farkındalığın oluşması amaçıyla bahçe düzenlemesi ile fide ekimi gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık olarak 300 sebze fidesi dikilerek öğrencilerin takip etmesi ve ürün alması hedeflenmektedir. Çalışmalarından öğretmen ve öğrencilerimize kolaylıklar dileriz.

Haz

Deprem Bölgesinde bulunan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için, okulumuzda bulunan öğrenci velilerininde katkıları alınarak okulumuz adına kermese katılım gerçekleştirdik. Özellikle her bireyin birer engelli adayı olduğu bilinci öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize aktarılarak, şuan için var olan ihtiyaçların ve gelecekte kendileri içinde var olabileceği gerçeği belirtilmiştir.

Haz

2022-2023 yılı Mezun olan ve alt sınıflarda okuyan öğrencilerimiz için önceki yıllarda mezun olan arkadaşlarımız arasında iletişimin artması ve gelecek planlarının şekillenmesinde etkili olması adına "Mezunlar Pilav Günü" gerçekleşmiştir. Etkinliğimizde öğrencilerin yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Kenan Yıldız tarafından son sınıf öğrencilerine Özel Yetenek Sınavlarına hazırlık çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerimize futbol, koşu, voleybol ve atletizm alanlarında eğitimleri günlük olarak verilmektedir. Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Haz

Okulumuz İTO Şehit Süleyman Turan Lisesi müdürümüz Dr. Ahmet SEL ve öğrencilerimiz Aliye SANDIK ve Nursel Beyza ASLAN tarafından hazırlanan "Doğal Dil İşleme Yöntemleriyle İklim Değişikliği Hakkında Toplumsal Farkındalığın İncelenmesi" adlı Tübitak projesi makale haline getirilerek JOBACS (Journal of Business and Communication Studies) bilimsel ve akademik çalışmaların kabul edildiği hakemli bir dergide kabul almıştır. Makale Aralık sayısında yayınlanacak olup, emeği geçen okul müdürümüze ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda yabancı dil eğitiminde öğrenmenin kolaylaşması adına İngilizce Öğretmenlerimiz Nazlı Çoşkun, Senem Çayırcı ve Fransızca Öğretmenimiz Mustafa Kayapınar tarafından WORD MEMORY GAME etkinlikleri düzenlenmiştir. Çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.