KİTAP DÖNGÜSÜ PROJEMİZ

Kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz; yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır, asla tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında geziniriz; destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin olumsuz durumlarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle şekillendirebiliriz.

Kitap okumak neden önemlidir? sorusuna birçok cevap verilebilir. Bunlardan bazıları;

• Kültürünüzü arttırır.
  • Bilgili kişilerle doya doya sohbet edebilirsiniz.
  • Hayata bakışınız değişir.
  • Hızlı konuşma ve kendinizi daha kolay ifade edebilme yeteneğiniz artar.
  • Okuduğumuzu anlama ve yorum yapma yeteneğimiz gelişir.
  • Her şeyden  önemlisi kitap okumanın verdiği huzuru içinizde hissedersiniz.
  • Geleceğin öğretmeni, belki de bir başbakanı olabilmemizi  sağlar, çünkü okuduğumuz sürece özgürüz ve bizler özgür olduğumuz sürece hayatı daha iyi yaşayabiliriz.
  • Toplumdaki diğer insanlardan farkımız olur.
  • İş hayatımızda, öğrencilik hayatımızda kısaca bütün yaşamımızda başarılı olmamızı sağlar.
  • Mümkün olduğunca temiz ve sağlıklı olmamızı sağlar.
  • Ülkemizin kalkınarak daha ileriye gitmesine katkıda bulunmamızı sağlar.
  • Her şeyi daha iyi anlamamızı, yorumlamamızı ve problemlerimizi karşımızdakine daha iyi anlatarak kısa sürede çözümler bulmamızı sağlar.
  • Kitap okuma hayatı sevdirir.
  • Kitap okuma düşünceleri olgunlaştırır. Okuma, düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biridir.
  • Kitap okuma stresi azaltır.
  • Kitap okuma zihni açar, hantallıktan kurtarır.
  • Kitap okuma birçok şeyi güzel görmemizi sağlar.
  • Kitap okuma bizi bir bilen yapar.
  • Kitap okuyanın güvenilir bir çevresi oluşur.
  • Bilgi dağarcığımızı ve kelime hazinemizi zenginleştirir.
  • Genel kültürümüzü artırır. Etkin ve etkili bir insan olmanın yollarını açar.
  • Dünyaya bakış açımızı değiştirir.
  • Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır.
  • Bu bilgiler doğrultusunda İTO Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi olarak kitap okumanın önemini gözardı etmiyoruz. Müdür yardımcımız ve aynı zamanda edebiyat öğretmenimiz Sülübe GÜLSU rehberliğinde okulumuzda Kitap Döngüsü projesi başlatılmıştır. Kitap çarkında ocak ayının kitabı Yaşar KEMAL'in Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca belirlenmiştir. Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri ile kitap okuma serüvenimize başlamış bulunmaktayız.
  • 18-02-2022
Yayın: 13.01.2022 - Güncelleme: 18.02.2022 14:44 - Görüntülenme: 73