T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / ALTINTAŞ - İstanbul Ticaret Odası Şehit Süleyman Turan Anadolu Lisesi

10.SINIFLAR İÇİN ALAN/DERS SEÇİMİ SEMİNERİ

Alan Seçerken Doğru Karar Verebilmek İçin Kendinizi İyi Değerlendirin!

Alan seçimi yaparken seçeceğiniz alanın bilgi düzeyiniz, ilgileriniz, başarılı olduğunuz dersler, yetenekleriniz ve yetkinliklerinizle örtüşen bir alan olması oldukça önemli.

Örneğin; Edebiyat, Tarih Coğrafya derslerinde başarılı olan ve bu derslere çalışmaktan daha çok keyif alan bir öğrencimiz olsun. Bu öğrenci tercih dönemi geldiğinde, çevresinden duyduğu bilgiler ve yetersiz araştırma ile sayısal bölümü seçmenin doğru olacağına karar versin. Bu seçim sonucunda öğrencimizi nasıl bir eğitim hayatı bekliyor olacak? Eğitim hayatının devamında yeterince keyif almadığı derslerden sorumlu olacak ve başarılı olmak için daha fazla çabalamak zorunda kalacak. Aynı şey tam tersi koşullar için de geçerlidir. Böyle bir tablo ne sizi ne de ailenizi mutlu etmeyecek. Alan seçimi yaparken çalışmaktan keyif aldığınız, aktif ve yaratıcı olduğunuz, kendinizi rahat ifade edebildiğiniz ve başarılı olduğunuz derslerin ağırlıkta olduğu alana yönelmelisiniz.

10. sınıf öğrencilerimize seçebileceklerin alanların neler olduğu, bu alanlarda ağırlıklı olarak hangi derslerin olduğu ve vu alanlarda hangi mesleklerin olduğu konusunda bilgiler verildi. Ayrıca alan seçimi yapılırken yapılan hataların neler olduğuna örnekler verilerek meslek seçimi öncesi önemli bir karar olan alan seçiminin önemi vurgulandı. Bu süreçte kararsızlık yaşayan öğrencilerimize bireysel ve grup çalışmaları yapılmaya devam edecektir.

05-01-202305-01-202305-01-202305-01-202305-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2023 - Güncelleme: 05.01.2023 12:00 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 0  kişi beğendi